KIND OF - din digitala personal shopper

Klicka på bilderna nedan så kommer du till ett Googlealbum med nedladdningsbara bilder med hög upplösning.

Nedanför bilderna finns vårt pressmeddelande!

PRESSMEDDELANDE MAJ 2020


En digital personal shopping-tjänt med 100% second hand!


I spåren av Corona bokades många av Malin och Marias projekt av och promenader runt Långsjön blev en ny rutin för de två entreprenörerna från Älvsjö. Där föddes idén om att göra något tillsammans, med den gemensamma passionen för hållbart mode. Resultatet blev konceptet Kind of som kommer från en önskan att göra hållbart mode mer tillgängligt, där fler på ett enkelt sätt kan uppleva det fantastiska med secondhandkläder. Långt från unken loppislukt och rader med osorterade kläder.


Kind of presenterar looks med plagg som kan kombineras på många sätt och ger kunderna ett hållbart sätt att förnya sin garderob, utan att belasta världen med onödig nyproduktion.


Kläderna är noggrant utvalda, tvättade och levereras snyggt till den nya ägaren. Kind of vänder sig både till den som har stenkoll på sin egen stil och till de som gärna tar hjälp, men framför allt till den som inte har tid eller lust att rota runt i second hand-butiker men ändå vill konsumera mode på ett mer hållbart sätt.


62% av Sveriges befolkning kan inte tänka sig att köpa second hand, det är en väldigt spännande utmaning som vi känner att vi vill ta oss an. Eftersom vi i Sverige använder våra kläder så få gånger så finns en väldigt stor tillgång på kläder i hög kvalitet, ibland till och med helt nya, i våra second hand-butiker, och vi vet var vi ska leta. Om varje plagg skulle användas dubbelt så många gånger än det gör idag, så skulle klimatpåverkan minska med 49%. Att inspireras till mer hållbara looks och ta hjälp av tjänsten Kind of erbjuder, ökar plaggens livslängd och blir en aktiv handling för en mer hållbar värld säger Malin och Maria.


Bakom Kind of står Maria Lagerman och Malin Jensen. Maria har en bakgrund inom hållbart mode, närmast som verksamhetschef för Stockholms Stadsmissions Remake, vilka 2019 fick Elles councius Award. Hon driver idag eget bolag och arbetar som konsult inom hållbar affärs- och konceptsutveckling och engagerar sig även via sitt styrelseuppdrag i föreningen Medveten konsumtion. Malin Jensen är inredare och designer i eget bolag sedan 2003 och driver just nu bland annat Återbrukspodden. Malin har också medverkat som inredare i flertalet TV-produktioner. 


Kind of presenterar via Instagram @kindof.se hållbara looks, som baseras på tre plagg. Inom den digitala personal shopper-tjänsten får kunden utöver de tre plaggen, även en överraskning. Något extra som matchas till varje specifik look. I samband med beställningen fyller köparen i sina mått som används för att välja ut kläderna. Istället för godtyckliga storlekar som ofta varierar mellan olika varumärken är utgångspunkten personliga mått som känns rätt för kunden.  När all information finns på plats ger sig Malin och Maria ut till sina guldgruvor för att finna de rätta plaggen, tvätta, syna och paketera varje look till sin nya ägare.

Kontakt KIND OF


Instagram
https://www.instagram.com/kindof.se/


Maria Lagerman
Tfn: +46 739 649 849
Mail: maria@kindof.se


Malin Jensen
Tfn: +46 709 922 806
Mail: malin@kindof.se
 
Högupplösta bilder & logotype för fri publicering:
https://photos.app.goo.gl/5yj8Yb68QL6URtki8